Nyheder‎ > ‎

Torsten Madsen på Tremhøj Museum

indsendt 16. feb. 2015 23.00 af Morten Bek Ditlevsen

Tvingstrup d. 15/2 2015.

Torsten Madsen på Tremhøj Museum lørdag d. 28/2 2015 kl. 14.00!

Det er en stor fornøjelse at kunne indbyde til arkæologisk foredrag i Tvingstrup! Det foregår, når Torsten Madsen gæster Tremhøj Museum lørdag d. 28. februar og taler om bondestenalderen ved bl.a. Tvingstrup, Horsens og Horsens fjord.

Torsten Madsen er pensioneret lektor i arkæologi fra Århus Universitet. Hele sit arbejdsliv har Torsten Madsen arbejdet intensivt med udgravninger og udgravningens teori, -i særdeleshed på Horsensegnen.

Nu i sin pensionisttilværelse har Torsten fået tid til at se på resultaterne af sine udgravninger. Han har bl.a. gravet ved Hanstedgård, Stensballe Bjerge, Toftum ved Søvind og Amstrup ved Alrø.

Samtidig har Torsten kortlagt alle offentlige og private oldsagssamlinger på Horsensegnen, -nu mangler han kun de lokale fund, der ligger på Nationalmuseet.

Dermed har Torsten Madsen tilegnet sig en enestående viden om særligt yngre stenalder på Horsensegnen. Det gælder landskabsarkæologisk, hvor folk har boet gennem yngre stenalder men arbejdet har også givet et fantastisk overblik over de fundne effekter.

Torsten Madsen har som speciale at tidsfæste de fundne oldsager ned i mindste detaljer.

Det vil Torsten Madsen fortælle om på Tremhøj Museum og I kan roligt se frem til et særdeles interessant foredrag.

Tilmelding er nødvendig, da der er et begrænset antal pladser. Entré 30 kr.

Tilmeld dig ved at skrive til jens_bagge@hotmail.com

Comments