Nyheder‎ > ‎

Torben Engholms Skt. Hans tale

indsendt 23. jun. 2010 21.45 af Morten Ditlevsen   [ opdateret 25. jun. 2010 00.32 ]

Sct. Hans tale Tvingstrup 2010


Jeg vil gerne indlede med at Takke for tilliden, og for jeg igen i år får glæden af at holde vores traditionelle Sct. Hans tale. Tak til Carsten og fællesforeningen fordi I igen i år er værter for dette traditionsrige arrangement. Jeg ved I ligger meget energi og arbejde i vi alle kan deltage i aften.

Endelig kom sommeren. Og Sct. Hans. Hvor tiden dog flyver af sted, nu går det allerede den anden vej. Men hvad gør det. Vi har stadig mange lyse nætter tilbage. Lad os nyde dem og alt det fantastiske der sker i dem.

Det er nu naturen rykker i os alle sammen, og vi går og glæder os over alt det smukke der blomstre op i vore haver. Duftene og fuglenes sang fra morgenstund til lang tid efter solen er gået ned.
I aften fejer vi naturens skønhed, sommeren og alle de muligheder den giver For samvær med vennerne, hygge med ungerne, slappe af og indhente noget af alt det vi har forsømt hen ad året.

En anden grund til at vi holder Sankt Hans fest i Tvingstrup er jo, at det er en tradition, og det dermed er en af byens faste anledninger til at vise at vi tilhøre et unikt fællesskab. Fremmødet i aften vidner jo også om det sammenhold og det fælles engagement der er et kendetegn i Tvingstrup – som jo i høj grad Holder byen ung.

Som jeg sagde i min Sct. Hans tale sidste år. Tvingstrup er mulighedernes landsby.
Desværre er der også dem der har svære ved at se hvor godt vi har det.
Dem som syntes at alt er træls. Og så er det lettere at brokke sig og gå i baggrunden og snakke om alle andre og deres fejl. Ikke direkte forstås. Det er der ingen grund til. Og så kan man så gå og brokke sig:

Nu har jeg kogt mit vand to dage længere end I andre. Hvorfor er der ingen der har sagt det til mig?
Eller. Det er for dårligt. Hvorfor er der ingen der har fortalt mig der var fælles møde i går. Nu gider jeg ikk` Være med!

Nej! men så lad da være, hvis du er fornærmet. Eller kik på opslagstavlen nede ved Købmanden. Eller på Tvingstrup.com inden du går i personligt selvsving. Foreningerne er ikke børnehaver, men tilbud til voksne
menneskers fællesskab.

Når nu vi futter bålet af. Skal vi så ikke være enig om at smide alt brok ævl og kævl i flammerne sammen med heksen.
Og love hinanden at sige tingene som de er til de rette personer.
Byen skal kendes på ærlighed og at vi fægter med åben pande.

Heldigvis har vi også alle vores dejlige foreninger i byen. Jeg vil gerne sige tak til Fællesforeningen, Idrætsforeningen, Borgerforeningen og forsamlingshuset. Carsten, Bo, Anne Lise og Lone. Tak for det kæmpe
arbejde I og jeres bestyrelser gør for Byen. Det er Jer der gør at Tvingstrup er et unikt sted og bo.

En sidste bestyrelse skal også lige nævnes. Velkommen i formandsstolen Peter Bremer, vi starter lige op med en vandforurening. Fristes man til at sige. Sikken udfordring især Peter som formand og Karl Johan som vandværkspasser. Uanset hvad andre måtte sige har I gjort jeres bedste for at fikse problemerne så hurtigt i kunne. Hvor var det dog træls for borgerne. Men det har været endnu mere træls for bestyrelsen. Tak fordi I tager jer af vores drikkevand. I er også en uundværlig del af Tvingstrup. I Tvingstrup viser børnefamilierne sin store virkelyst. Dette har vi set med det initiativ omkring fællesspisning som de to nytilflyttere Kim og Gitte er tovholder på sammen med Maia og andre gode kræfter. Et initiativ som udbygges med en store legedag afholdt i samarbejde med Tvingstrup Idrætsforening.

Jeg vil anbefale at alle møder op lørdag den 3. juli og deltager i løjerne.
Den dag kan alle lære at spille amerikansk fodbold uden vold. Så hele familien kan deltage. Jeg går ud fra at yderligere information kan indhentes gennem Bo.

Vi har i Tvingstrup mange gode tilbud der trækker børnefamilier til vores lokalområde fordi vi har en god dagpleje, en god børnehave. Vi har bus med timedrift og snart men længe ventet får vi en ny købmand.
Kære Pia Jeg vil ønske dig og din familie held og lykke med din nye butik. Hvor er det dejligt du tør stikke næsen frem, og satse alt på et bræt. Tak for det gode at Tvingstrup igen har sin helt egen Købmand.

Hvor er det dog dejligt med alle de goder. Men skal vi bevare dem, skal de også bruges. Det er en selvfølge at vælge vores egen børnehave til. Men det er også en selvfølge at hjælpe personalet med at gøre børnehaven unik.
Det er en selvfølge at vi vælger vore børns dagplejere i Tvingstrup. Det er en selvfølge at bruge bussen så ofte man kan, jeg vil gøre hvad jeg kan for at undgå forringelser i køreplanen. Men det er også en selvfølge at bruge
vores lokale købmand.
Ingen ting kommer af sig selv. I Tvingstrup må vi kæmpe for alle de goder vi har. Og det gør vi kun ved at stå sammen og kæmpe for det der er vores.

Jeg er glad for at være her, for jeg føler stor taknemmelighed for alt den støtte jeg fik af jer i november. Jeg vil gøre alt jeg kan til gavn for vores lokale institutioner og foreningsliv, og for byen.

Lad os i aften nyde sommeren, det dejlige vejr og det gode selskab vi er i. Nyde at vi står midt i en grøn oase, skabt til fællesskab og leg. Og nyde bålet og flammerne der bliver tændt lige om lidt.

Tak for Jeres opmærksomhed, alle sammen.
Rigtig god Sankt Hans

Comments