Nyheder‎ > ‎

"Erindringsbog" Tvingstrup lokalhistorie

indsendt 18. sep. 2012 22.11 af Morten Ditlevsen
Hermed forordet til "Erindringsbog". Forordet samt bogens andre artikler kan findes i menuen til venstre og der vil løbende blive tilføjet flere artikler.
-

Erindringsbog

Forord


Det er lidt ambitiøst at skulle indlede en erindringsbog, som man ikke aner indholdet af. Selvfølgelig har vi nogle forestillinger om, hvad resultatet kan blive, men på nuværende tidspunkt er det kun  luftige tanker.


Vi har etableret en gruppe under Tvingstrup Kultur- og Idrætsforening og vender tilbage til, hvem ”vi” er. Formålet er i al beskedenhed at samle noget af det erindringsstof, der ligger og venter på at blive udnyttet


Vi har appelleret til, at folk kunne melde sig, hvis de har noget på hjerte, og det gør vi stadigvæk! Men vi ved også, at der er en vis tilbageholdenhed i at sætte sig til tasterne og øse ud af sin viden , en form for klædelig, men uberettiget beskedenhed. 


Da det nok er nemmere for folk ”bare at snakke”, er der også den mulighed, at blive interviewet, så vi har udsagnet på de diktafoner, som Tvingstrup KIF har stillet til vores rådighed.


Det er tanken, at de færdigredigerede bidrag løbende skal lægges ind som et link på Tvingstrups Hjemmeside. Når vi har stof nok, kommer det næste skridt at skaffe midler til at lave en egentlig gammeldags bog, men den tid, den sorg. Det er jo hurtigere at få stoffet publiceret, når det blot kan lægges ud på nettet, end at man må afvente udgivelsen af en egentlig trykt bog..


Ligesom fotos sætter mange tanker i gang, således kan diverse stikord være befordrende, tænk bare på dilettant, speedway, bankospil, udflugter, borgerforening, børneteatret, besættelsestiden, skolegang, persongalleriet i Tvingstrup, din egen etablering i voksenlivet og mere af samme skuffe. – Det fortæller alt sammen noget om byen Tvingstrup i det sidste bitte hundrede år eller mere.


Hvem er så ”vi”?  Initiativtagerne er selvfølgelig en selvbestaltet gruppe, som består af 


Bent Nielsen.  Niels Lykkegaard Olsen.  Thøger Jeppesen, som tilfældigvis alle bor i Vestervænget

Comments