Nyheder

Tvingstrup er en aktiv by! På denne sider forsøger vi at holde alle Tvingstrups borgere opdateret med seneste nyt - samt billeder og beretninger fra diverse arrangementer i byen.

Hvis du har noget, som du gerne vil dele med byen - det være sig tekst, billeder, lyd eller video - er du mere end velkommen til at skrive til hjemmesidens redaktør:


Nyhedsbrev
Tilmeld dig nyhedsbreve fra tvingstrup.com. Vælg 'Tilmeld' herunder og indtast din email-adresse. Du kan selvfølgelig til hver en tid afmelde nyhedbrevet igen.


Tvingstrup Make-over-dag søndag den 5. september

indsendt 11. jul. 2021 13.50 af Maia Sejersen   [ opdateret 11. jul. 2021 13.50 ]

TKIF inviterer til alle til Tvingstrup Make-over-dag, hvor vi giver Tvingstrup en overhaling med skraldeindsamling, oprydning, rengøring og reparation af et par småting, som forhåbentlig vil gøre byen lidt smukkere og rarere at færdes i. Vi slutter af om eftermiddagen med grillpølser, øl & vand på sportspladsen.

Vi melder mere ud, når vi nærmer os – men sæt gerne kryds i kalenderen nu søndag den 5. september. 

Sommerfest bliver til ”Sommer i Tyrol” – oktoberfest i forsamlingshuset

indsendt 11. jul. 2021 13.39 af Maia Sejersen


Godtfolk i Tvingstrup!

Bestyrelsen i TKIF har set sig nødsaget til at flytte sommerfesten, som var planlagt til den 18. september, da Hovedgård for nyligt meldte ud, at de holder byfest og indvielse af hallen samme weekend. I stedet arrangerer vi  Sommer i Tyrol – oktoberfest i forsamlingshuset lørdag den 2. oktober.

Det bliver med wienerschnitzler, fadøl og tyske schlagere – men senere på aftenen, skal vi nok også spille noget andet.

Sæt kryds i kalenderen allerede nu – der kommer mere information senere. 

Nyt fra Tvingstrup Kultur- og Idrætsforening

indsendt 9. jun. 2021 12.22 af Maia Sejersen   [ opdateret 9. jun. 2021 12.25 ]

 


Nyt fra TKIF

Bestyrelsen i Tvingstrup Kultur og Idrætsforening har nyligt holdt sit første møde i 2021, og her tog vi tre beslutninger:

1. Vi afholder ikke Sankt Hans i år.

2. Vi inviterer til generalforsamling tirsdag den 29. juni kl. 19.30 i Klubhuset

3. Vi holder sommerfest lørdag den 18. september.

Sankt Hans
Heksen får lov at flyve en tur mere i år, inden vi forhåbentlig kan futte hende af i 2022.

Generalforsamling
Til gengæld afholder vi generalforsamling, hvor man roligt kan møde op – uden frygt for at blive valgt ind i bestyrelsen: De medlemmer, som er på valg, har nemlig lovet at genopstille.

Generalforsamlingen er en enestående mulighed for at komme af med de gode forslag og ønsker, man måtte have for byen. Samtidig er det en oplagt lejlighed for nye tilflyttere at sige hej – og høre lidt om mulighederne for at skabe arrangementer og aktiviteter.

Vi har kun det liv i byen, vi selv skaber. Kom glad!

Dagsorden ifølge vedtægter

Forslag som ønsket behandlet på mødet, skal være formanden i hænde senest den 21. juni.

Sommerfest 2021
Vi håber, at restriktionerne er væk i september, hvor de fleste danskere må formodes at være vaccinerede – og så satser vi på at kunne holde en hyggelig sommerfest med sjov for børn og voksne, god mad og musik i Forsamlingshuset. Sæt kryds i kalenderen nu – og kryds fingre!

På vegne af bestyrelsen for TKIF

Formand Brian Mejer Thomsen
Telefon 24 62 97 94 mail brth@astrocytica.com

Heksen overlever Sankt Hans i Tvingstrup

indsendt 16. jun. 2020 13.28 af Maia Sejersen


I gamle dage troede man, at hekse gjorde folk syge. I dag ved vi bedre. Eller gør vi? TKIF tager ingen chancer, og vi har derfor besluttet at frede alle hekse i Tvingstrup i år.

Med andre ord, så aflyser vi den årlige Sankt Hans Fest på Sportspladsen på grund af det generelle forsamlingsforbud og risikoen for spredning af coronavirus og håber, at 2021 bliver et år med mulighed for lidt flere sociale arrangementer.

Bedste hilsner

Bestyrelsen i TKIF

VIGTIG MEDDELELSE FRA TVINGSTRUP VANDVÆRK

indsendt 1. jun. 2020 03.01 af Maia Sejersen

I forbindelse med etableringen af en ny vandledning vil der i morgen tirsdag d. 2/6-2020 kl. 9:30 til 15:30 blive lukket for vandet på Åesvej.

Torvevej og Tvingstrup Kirkesti vil også kunne opleve afbrydelser.

Det angivne tidsrum er den maksimale tid vandet vil kunne være afbrudt.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til formanden for vandværket Peter Bremer Hansen på tlf. 40 52 70 16.


Med venlig hilsen

Tvingstrup Vandværk


Byfesten i Tvingstrup 2020 er aflyst

indsendt 9. apr. 2020 10.12 af Maia Sejersen

Bestyrelsen i TKIF ser ingen anden udvej end at aflyse årets byfest i Tvingstrup på grund af coronavirus og regeringens udmelding om, at forbuddet mod større forsamlinger opretholdes til og med august. Datoen for årets byfest var planlagt til 22. august 2020.

- Det er brandærgerligt, for vi synes faktisk, at vi havde fundet en model, der fungerede rigtig godt sidste år, hvor vi havde banko og fest i forsamlingshuset, mens sportspladsen bød på loppemarked, museum, maskiner, ølsmagning og genbrugscafé. Der var noget for enhver aldersgruppe, og vi fik rigtig god feedback på vores arbejde -  men også gode forslag til forbedringer, som vi havde set frem til at finpudse festen med i år, siger formand for TKIF, Brian Mejer Thomsen.

Han og bestyrelsen overvejer andre, mindre arrangementer til efteråret, hvor også generalforsamlingen forventes afholdt.

- Det er for usikkert at begynde at booke mad og musik, når vi ikke ved, hvordan landet ligger efter august. I stedet satser vi på at kunne byde på nogle mindre arrangementer, når verden igen vender rigtigt – og så satser vi på at holde et brag af en fest i 2021, siger Brian. 


Generalforsamling i TKIF er udskudt på ubestemt tid

indsendt 9. apr. 2020 10.04 af Maia Sejersen

TKIF ser sig nødsaget til at udskyde årets generalforsamling til regeringens forsamlingsforbud er ophævet. Generalforsamlingen finder normalt sted i april, men i år udskydes den formentlig til september, hvor forsamlingsforbuddet forventes ophævet.

- Vi melder ud på www.tvingstrup.com, på Facebook og i Østbirk Avis, når vi har fastsat en ny dato for generalforsamlingen i 2020, siger formand for TKIF, Brian Mejer Thomsen.


 

Fastelavnsfest i Tvingstrup

indsendt 30. jan. 2020 14.13 af Maia Sejersen

Så er det tid til at finde din bedste udklædning frem fra gemmerne, når Tvingstrup Forsamlingshus og TKIF slår dørene op for Fastelavnsfest i Tvingstrup søndag den 23. februar 2020.

Vi slår katten af tønden i forsamlinghuset fra kl. 14.00 - 16.00.

Det koster 30 kr. pr. voksen, mens børn har gratis adgang. Der vil desuden være salg af fastelavnsboller og drikkevarer. Vi udnævner en kattekonge og kattedronning i to aldersgrupper: 0-6 år og 7-12 år, lige som vi præmierer de to bedst udklædte i samme aldersgrupper.

Der er en slikpose klar til børnene, når tønderne er faldet. Obs! man skal være udklædt for at slå katten af tønden.

Juletræstænding i Tvingstrup

indsendt 18. nov. 2019 12.04 af Maia Sejersen   [ opdateret 29. nov. 2019 07.44 ]

Søndag den 1. december inviterer TKIF byens borgere til julehygge med gløgg og æbleskiver i klubhuset på Serridsslevvej – før den traditionelle juletræstænding hos Elna på Serridslevvej.


Julen er lige om hjørnet, og traditionen tro skal juletræet hos Elna på Serridslevvej hæves højt over byens tage, før det tændes. Men først mødes alle byens godtfolk til julehygge i Klubhuset ved siden af børnehaven til æbleskiver, en kop gløgg eller kakao.

Julearrangementet begynder søndag den 1. december kl. kl. 14.30 i Klubhuset, og kl. 16.00 går vi i samlet flok op til Elna, hvor vi synger et par julesange før træet tændes. Herefter er der chance for, at søde børn kan få en lille overraskelse… så puds glorierne og kom med. 


Vi ses!
/TKIF 

Årets byfest bliver et brag med blues, banko og bagagerumsmarked

indsendt 20. jul. 2019 09.31 af Maia Sejersen   [ opdateret 20. jul. 2019 13.37 ]

Der bliver festivitas over hele byen, når det går løs med årets byfest i Tvingstrup lørdag den 17. august.

I år har Tvingstrup Kultur og Idrætsforening allieret sig med forsamlingshuset, og det er her byfesten begynder med gratis morgenmad for alle kl. 8.30. 

Så snart det sidste rundstykke er spist, ryddes bordene til stort Byfest Bankospil, hvor Store Vagn (Vagn Christensen) har lovet at gøre comeback som banko-opråber i dagens anledning. Vi spiller 2 x 8 spil med en lille indlagt pause – og der vil være gode præmier. 


Efter morgenmaden håber vi at få Spilop’erne til at spille os op til Sportspladsen, hvor festen fortsætter med masser af sjov for både store og små. 

Fra 10.30 er der bagagerumsmarked på Sportspladsen, hvor alle byens borgere – store som små kan sælge guld fra gemmerne. Det er gratis at få et bord på bagagerumsmarkedet, og det vil være muligt at stille op fra omkring kl. 10.15. 

På Sportspladsen er der hoppeborg, minigolf og masser af sjove aktiviteter. Hovedgård Spejderne kommer og laver bål til snobrødsbagning – og her kan man også tæve hinanden i pudekamp til ”hest”.
 
Ølsmagning, petanquemesterskab, øl og pølser
Hvis ikke man er svimmel i forvejen, så kan man blive det både af de kolde fadøl, som langes over bardisken på pladsen - alternativt kan man løbe stafet mod sin nabo iført ”promillebriller”. Man kan også taget et slag minigolf bag ved klubhuset. 

Traditionen tro bliver det årlige bymesterskab i petanque afholdt på Sportspladsen henover dagen. Alle, som vil være med møder bare op og tager fat i Bo Larsen, der styrer slagets gang.

I år har  flere af vores lokale erhvervsdrivende lovet at komme forbi og vise deres grej og maskiner og fortælle lidt om, hvad de kan og hvordan. Hvis flere erhvervsdrivende har lyst til at deltage, så tag kontakt til TKIFs formand Brian Thomsen telefon 24 62 97 94, så får du også en plads.
Tremhøj Museum er også at finde på Sportspladsen, her kan man bl.a. se nogle af de lokale fund – og deltage i en gættekonkurrence om Tvingstrups fortid.  

Bliver man sulten op ad dagen, så sælger Røde Kors butikken kaffe og kage i bløde møbler fra butikken, som kan købes. TKIF starter grillen kl. 12.00, så det bliver muligt at købe pølser og brød. 

Omkring samme tidspunkt kommer vores lokale ølpusher Lars Henrik fra Øl2Go og holder sodavandssmagning og ølsmagning med specialbryg fra nær og fjern og særligt udvalgte sodavand.  

Blues, dans og god mad
Når klokken bliver 16.00 er der pause i festlighederne indtil kl. 18.00, hvor spisningen i Forsamlingshuset begynder. Menuen består af tunmoussé m. dressing, salat og brød til forret. Hovedretten bliver kryddermarineret svinekam og kyllingespyd, små ristede pestokartofler, spidskålssalat m. mormordressing, grøn salat med bagte blommer og feta, speltsalat med ristede grøntsager. Til slut en dessert bestående af is m. brownie og frugtcoulis. 

Spisning i forsamlingshuset koster 150 kr. pr. person – børn under 12 år betaler halv pris. Tilmelding til spisning er nødvendig til Maia Sejersen på telefon 28 40 81 01 eller mail: maiasejersen@gmail.com. 

Betaling for maden kan ske via MobilePay til nr. 34063 eller ved bankoverførsel til: 2500-0759433661. Husk at skrive navn og antal voksne og børn, som deltager. Det er også muligt at betale kontant til Maia Sejersen, Blindgade 3. 

Efter maden skal benene strækkes og her hjælper det stærkt roste og funky bluesband John Grey & the BlueSpand os ud på dansegulvet med sin svingende og dansevenlige blues. 

Dørene er åbne for alle fra kl. 20.00 og festen slutter kl. 02.00. 

Kom og vær med til at holde liv og fest i byen. 

1-10 of 269