Søndagsskolen i Tvingstrup

v/ Jette og Lisbeth Knopper
29.4.2017

Søndagsskolen i Tvingstrup

Ellen og Otto Steffensen (som var ejere af træskofabrikken i Tvingstrup), holdt søndagsskole for byens børn.

Det var meget populært. Vi var mange børn i alle aldre. Vi 3 søskende gik der i årene ca. 1965 til 1970.

Sammen med os var bl.a Lis Sørensen (forældrene Axel og Elly), lillesøsteren sad i kørestol da hun havde hofteskred. Desuden var der Judith ”Vejmand”, Inger Kjærsgård(lille Inger), smed Hyldborgs børn, Carsten, Ivan og Susanne og købmandens børn.  Vi var der hver søndag eftermiddag.

Vi sad på rækker i vores søndagstøj og Ellen eller datteren Ingrid fortalte historier. Ingrid spillede klaver og vi sang salmer og almindelige sange og børnesange. Otto var også kunstmaler og søndagsskolen foregik i hans atelier. Otto havde en speciel hæs stemme. Vi fik et eller andet slik når vi gik derfra. Ellen, med knold i nakken, stod med slik- / kagedåsen når vi gik hjem.

Hver jul var der juletræsfest og vi mødte i vores stiveste puds. Rød velourkjole havde vi 2 store piger på og Lisbeth var sur fordi hun ingen havde. Vi lavede musetrappe guirlander og dansede om et meget stort juletræ. Vi fik pakker og legede sanglege og fik historier i atelieret. Forældrene var inviteret med og de fik kaffe i stuerne. Anne ”cykelhandler” lavede kaffen.

Steffensens fik økonomisk tilskud til søndagsskolen og gaverne blev sponseret (siger vores mor). 
Vi opfattede det mere som en dannelsesskole end som decideret religiøst. Der var ingen udenadslære.
Familien Steffensen var utrolig rolige og rare mennesker. Der var hjerterum og vi glædede os til at komme i søndagsskole. Familien favnede alle. Der var ingen forskel på os børn.

Hvorfor og hvornår søndagsskolen stoppede, kan vi ikke huske.

Indsendt af Bent Nielsen
Comments